TARİHÇEMİZ

Haz

Okulumuz 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Turgut Özal Lisesi olarak açılmıştır. Okulumuz adını Malatya'nın yetiştirmiş olduğu devlet adamlarından 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'dan almıştır. İlk mezunlarını 2003-2004 eğitim ve öğretim yılında vermiştir. Okulumuz kısa zamanda öğretmenlerin ve idarecilerin özverili çalışmaları sonucunda öğrenci ve veliler tarafından tercih edilen bir okul olmuştur. Okulumuz düzenli ve disiplinli olmasından dolayı Malatya'da yükseköğrenime öğrenci göndermede ilk sıralarda yer almıştır.

2012-2013 eğitim ve öğretim yılında okulumuz genel liseden kız imam hatip lisesine dönüştürülmüş ve okulun adı Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir.